Våra tjänster


Ute&Co har en lång erfarenhet av rådgivning, planering, anläggning och vård av utemiljö. Det må gälla trädgårdar, parkanläggningar, bostadsområden, shoppingcenter eller annan offentlig miljö mm. Med våra erfarna medarbetare och vår toppmoderna maskinpark kan vi lösa även era behov.

Referenser

Plantering och skötsel

Vi finns med dig i hela processen – från första möte till skötsel av den färdiga anläggningen.

Vår specialitet är att driva projekten i sin helhet, vilket innebär att ni som kund har oss som totalentreprenör för era trädgårdsprojekt. Design, inköp, plantering och skötsel. Allt sköter vi åt er.

I ett land som Sverige som har årstider med stor variation på klimatet, är genomtänkta planteringar en förutsättning för att få en till en bra utemiljö. Här är det också viktigt att sätta nivån på skötsel utav gjorda planteringar så den överensstämmer med de förutsättningar som finns. Vår specialitet är att driva projekt i sin helhet, där du som kund ska känna trygghet i att vi agerar helentreprenör när så behövs. Planering, design, inköp, plantering och skötsel- allt sköter vi åt Er när Ni så önskar!                         

Tillsyn

Att ha ett fritidshus kan vara en helt underbar tillflykt! En plats att njuta av fågelsång, växtlighet och fixa-själv glädje. Men denna idyll kan lätt fläckas av att man under vintern inte hinner vara där tillräckligt ofta.

Men vi fixar det! Vi står för extra tillsyn någon gång i veckan eller enligt dina önskemål. Vi städar efter höststormen, skottar när snön ligger tung och ser till att ditt hus står helt genom hela genom vintern.
Vi lämnar löpande rapport och skulle något avvika så kontaktar vi dig och sedan hjälper v dig efter överenskommelse med åtgärder så att du lugnt kan stanna hemma och ägna dig åt annat.

Kontakta oss för att få en prisuppgift!

Bevattning

Vi är installatörer av bevattningssystem för både gräsmatta och planteringar av alla dess former. Där behov finns – där bygger vi bevattning. Vi ser till dina önskemål och behov, och därigenom hittar vi en lösning som fungerar optimalt efter de förutsättningar som finns!
Kontakta oss gärna så berättar vi mer inom området bevattning!

Beskärning

De flesta träd och bärbuskar behöver en professionell genomgång då och då. När och hur du ska beskära ditt fruktträd på beror på trädets ålder, kondition, sort och plats det växer på. Har du ett ungt träd är det extra viktigt att det uppbyggnadsbeskärs rätt och i tid för att det ska bli ett stabilt och friskt träd. Äldre träd behöver ofta ses över i kronan då de fått för många vattenskott på grund av felaktig beskärning vid fel tidpunkt.

Andra träd kan vara för hårt beskurna och saknar den viktiga kronan med bladverk för att kunna skapa fotosyntes och tillgodogöra sig energi. Det finns mycket att ta hänsyn till och det gör vi. Olika fruktsorter beskärs också olika hårt och vid olika tidpunkter på året. Med bärbuskar är det lite enklare men olika sorter blommar på fjolåret eller på årets ved. En liten detalj men ack så viktig om man vill ha bär och blom.

Stubbfräsning och Trädfällning

Stubbfräsning
Hur många gånger irriterar vi oss inte på en stubbe som står på fel ställe. Med vår stubbfräs tar vi enkelt bort alla stubbar och återställer marken efter dina önskemål. Kanske ett nytt träd, en ny grönyta, en rabatt eller något annat som passar.

Att stubbar blir kvar efter att träd fällts, är en ganska vanlig syn i många trädgårdar och utemiljöer idag. Stubbar som lämnas, blir ofta också ett hinder när man vill plantera och förändra utemiljön. Kvar står en stubbe och inte alltför sällan snubblar vi på dem dessutom, men framförallt så begränsas kommande projekt och nyplanteringar. Vi kan enkelt hjälpa dig att få bort stubbar och återställer marken efter dina önskemål.

Trädfällning
Träd som skymmer kvällssolen eller träd som har undermåliga rötter och som kan göra stor skada på hus (skador som dessutom ofta inte täcks utav försäkring!) och som dessutom kan utgöra en stor fara för omgivningen.
Vi får allt oftare kraftfullare höstvindar som ställer höga krav på rotsystemen. Är du osäker på vilka träd du bör fälla (och vilka du ej bör fälla!), kontakta oss så kan vi hjälpa dig med både konsultation och trädfällning där det behövs!
Behöver du hjälp att dessutom forsla bort nedtagna träd, kan vi ombesörja även det- allt efter dina önskemål!

Snöröjning

Vi utför snöröjning av alla slag. Vi eftersträvar alltid ett perfekt resultat, där kundens intresse står i fokus. Vi nöjer oss inte förrän ni känner er helt nöjda med det jobb vi gör. För oss handlar snöröjning om människors möjlighet till att röra sig fritt ute, utan att behöva känna en oro eller irritation över snöröjning som är illa utförd.

Låt oss ta hand om er snöröjning om ett bra och väl genomfört jobb är viktigt för er.

Sten- /Plattsättning och Planering

När du anlitar Ute&Co ska du känna att du kan få hjälp från början till slut i de projekt som du önskar anlita oss för. Vi vill att du från första kontakt ska känna trygghet och förtroende, med en tydlighet som tillsammans med kvalité på så vis skapar de bästa förutsättningarna till ett lyckat projekt!

Sten- och Plattsättning
Vare sig det kommer till markarbete, plattläggning eller marksten så finner du kompetensen hos Ute&Co och kan anlita oss inom dessa områden. Kontakta oss gärna för mer information.

Planering
I ett planerande stadie krävs det god kommunikation men också god förmåga att omvandla förväntningar och realisera dem till verklighet! Våra kunskaper inom planering och förarbete kommer inte enbart underlätta dina planer inom beväxtlighet och/eller plattsättning, det kommer skapa dig mer tid för det som du tycker är roligt och är bra på! Vill du anlita oss enbart för planering och fortsätta projekt på egen hand, finns även den möjligheten- även om vi gärna vill fortsätta med den planering vi tagit fram.

Trädgårdsdesign

Att vilja förändra och utveckla sin utemiljö är det många som vill. Men ibland stannar det vid att bara drömma. För att kunna realisera en dröm om en trädgård/utemiljö vare sig du har dem som privatperson eller företag/organisation, så behövs det god kompetens inom dessa områden. Se till att realisera drömmen med god kompetens, boka gärna en konsultation till att börja med!

Konsultation
Oavsett om det gäller trädgårdsdesign, beskärning, planteringar eller anläggningar- så kan Ni alltid boka tid för konsultation. Ring gärna eller skriv för att få mer information!

Husqvarna Automower
Husqvarna Automower är en smart och pålitlig partner i trädgården och som dessutom är världens ledande tillverkare av robotgräsklippare! Den klipper gräset tyst, både på dagen och på natten, vid regn eller solsken och skapar en perfekt klippt gräsmatta varje dag – du får mer tid för det du tycker om att göra!

Vi på Ute&Co är stolta över att vara installatörer av Automower. Vi sätter stor stolthet att få utföra installationer åt våra kunder, och ser alltid till att Ni som kund blir väl omhändertagen både före, under och efter Ni fått Er nya Automower installerad. Vi som installerar har ett brinnande intresse för denna produkt, och ser till att dela med oss av vår stora erfarenhet till våra kunder.

Vill Ni ha en bekymmersfri och perfekt gjord installation? Då är det vi som ska göra den åt Er.

Kontakta oss för vidare frågor – Alla frågor är lika välkomna!

    
    
 Husqvarna Automower 105
Husqvarna Automower 310
Husqvarna Automower 315

Husqvarna Automower 315X

 Husqvarna Automower 420
Husqvarna Automower 430X
Husqvarna Automower 440

Husqvarna Automower 450X